Näihin piiraisiin voi käyttää esim pakastimesta edellisen syksyn sienisatoa.
Taikinakuoren tekoon taas sopii tähteeksi jäänyt perunamuussi.

Taikina

200 g perunamuussia

150 g huoneenlämpöistä voita

4 dl vehnäjauhoja

Täyte

100 g salamisuikaleita

1 paprika

200 g sieniä

3 rkl pestoa

2 dl kermaviiliä

2 kananmunia

1 1/2 tl mustapippuria

1 dl juustoraastetta

Ohje

Valmista perunamuussi tai käytä tähteeksi jäänyttä muussia.

Lisää muussin joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot.

Nypi ainekset tasaiseksi taikinaksi
ja anna kohmettua jääkaapissa noin puoli tuntia.

Valmista täyte:

Pilko paprika pieniksi, noin 1cm x 1cm, paloiksi.

Purista sienistä ylimääräinen neste pois ja paloittele sienet.

Paista salamisuikaleita hetki paistinpannulla.

Lisää paprikapalat pannulle ja kuullota noin 3 minuuttia.

Lisää sienipalat ja pesto. Sekoita.

Riko kulhossa munien rakenne rikki, lisää kermaviili, mustapippuri ja
juustoraaste. Sekoita.

Voitele muffinivuoat ja taputtele taikinaa vuokiin ohueksi kerrokseksi.
Muista laidat, että täyte pysyy piiraan sisällä.

Levitä sienisalamitäytettä ja kaada jokaisen piiraan päälle kermaviilimunaseosta.

Paista piiraat 200 asteisessa uunissa noin 25 min.

Anna piiraiden jäähtyä hieman ennen niiden irrotusta.

Etusivulle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s