Siman teolla on Suomessa vanhat perinteet. Nykyaikaista makeaa simaa
alettiin valmistaa meillä jo 1700-luvulla.
Sima on mainio juoma kevään moniin juhliin.

Tarvikkeet

8 litraa vettä

1/2 kg sokeria

1/2 kg fariinisokeria

2 sitruunaa

1/4 tl tuoretta hiivaa

hieman sokeria

rusinoita

1. päivä

Purista sitruunoista mehu.

Liuota hiiva pieneen määrään lämmintä vettä.

Kiehauta vesi kattilassa.

Laita sokerit käymisämpäriin ja kaada kiehautettu vesi joukkoon.

Sekoita ja anna jäähtyä hieman.

Lisää  sitruunoista puristettu mehu ja lämpimään veteen liuotettu hiiva.

Anna käymisastian seisoa peitettynä huoneenlämmössä noin vuorokauden, vähintään 12 tuntia.

Laita puhtaisiin lasipulloihin 1 tl sokeria ja haluttu määrä rusinoita.

Siivilöi sima ja täytä pullot.

Sima on valmista juotavaksi, kun rusinat ovat nousseet pinnalla.

Etusivulle

2 thoughts on “Sima

  1. Loreal Blondi

    Kauniinväristä juomaa lasissa ja hauska pullo koristeineen. Munkki menisi kyllä parempiin suihin miuluusti🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s