5. päivä helmikuuta vietetään Runebergin päivää.
Perinteisen tortun voi leipoa myös kakuksi josta riittää useammallekin
makeannälkäiselle.

Tarvikkeet

150 g leivontamargariinia

1 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl piparinmuruja

1 dl mantelijauhetta

1 1/2 leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

3/4 dl maitoa

2-3 tippaa karvasmanteliaromia

Täyte ja koristeet

vadelmahilloa

n. 1 dl tomusokeria

punaista mehutiivistettä

Ohje

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan ja reunan väliin.
Voitele vuoan sisäreunat.

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita yhteen jauhot, keksinmurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan.
Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina kakkuvuokaan. Paina lusikalla taikinaan kuoppia ja täytä ne hillolla.

Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 25 min.

Anna kakun jäähtyä ennen koristelua.

Koristelu

Sekoita tomusokerin joukkoon pieni loraus mehutiivistettä.
Jos kuorrute on liian paksua, lisää muutama tippa vettä.

Kuorrute saa olla melko paksua.

Lusikoi kakun päälle hillosilmiä ja ympyröi ne sokerikuorrutteella.

Säilytä kakku viileässä.

Etusivulle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s