Ison porukan Laskiaisherkku.
Tämä ohje on helppo ja nopea toteuttaa myös valmispitkolla.

PITKOTAIKINA

Tarvikkeet

2 1/2 dl maitoa

1 ps (11g) kuivahiivaa

1 kananmuna

3/4 dl sokeria

1/2 rkl kardemummaa

3/4 tl suolaa

n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja

75 g voita tai margariinia

Voiteluun ja pinnalle

kananmuna

raesokeria

(mantelilastuja)

Ohje

Lämmitä maito noin 42 asteiseksi.

Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja
ja lisää seos maidon joukkoon.

Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola.

Alusta taikinaan vähitellen vehnäjauhot.

Lisää alustamisen lopussa taikinaan huoneenlämpöinen rasva.

Vaivaa taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla ja jaa se sitte kolmeen yhtä suureen osaan.

Pyöritä osista kolme ohutta, pitkää sädettä ja letitä ne pitkoksi.

Kohota pitkoa liinan alla noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria (ja mantelilastuja).

Paista pitkoa 200 asteisessa uunissa, toiseksi alimmalla tasolla, noin 15 minuuttia.

Anna pitkon jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.

Täyte

2 dl kuohukermaa

1-1 1/2 dl mantelijauhetta

1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

mansikkahilloa

Vaahdota kerma.

Sekoita joukkoon mantelijauhe, sokeri ja vaniljasokeri.

Halkaise pitko pituussuunnassa, nosta päälliosa sivuun.

Levitä hillo pitkon pohjapalalle ja pursota päälle maustettu kermavaahto.

Nosta kansi täytteiden päälle.

Säilytä pitkoa jääkaapissa.

Etusivulle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s