Kanelisokeri-kuorrutteiset ässät ovat oikein perinteisiä vanhanajan joulupikkuleipiä.
Meidän ässät ovat muhkean kokoisia ja rapean murenevia.

Tarvikkeet

200 g margariinia

2 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

Koristeeksi

3/4 dl sokeria

2 tl kanelia

Vaahdota kulhossa sokeri ja huoneenlämpöinen rasva.

Lisää muna sokeri-rasvavaahtoon reippaasti vatkaten.

Sekoita taikinaan yhdistetyt kuivat ainekset.

Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin muutamiksi tunneiksi.

Jaa taikina osiin ja pyöritä siitä sormen paksuisia noin 7 cm mittaisia tankoja.

Pyöritä tangot kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile ässiksi pellille leivinpaperin päälle.

Paista ässät 200 asteessa noin 10 minuuttia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s