Rapeaksi paistuva tosca-kuorrute on mukava vastakohta pehmeälle muffinssille.

n. 12 kpl keskikokoisia muffinsseja

Tarvikkeet

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl sokeria

2 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2 dl maitoa

2 kananmunaa

2 tlv aniljasokeria

75 g voisulaa

Toscakuorrute

50 g voita

50 g mantelilastuja

3/4 dl sokeria

2 rkl kermaa

2 rkl maitoa

Ohje

Tee ensin kuorrute:

Sulata voi kattilassa.

Sekoita joukkoon muut kuorrutteen ainekset.

Anna seoksen kiehua pienellä lämmöllä, välillä sekoittaen, noin 10 minuuttia.
Siirrä sitten seos jäähtymään.

Laita uuni päälle 200 asteeseen.

Tee muffinssi-taikina:

Sulata voi, anna jäähtyä.
Sekoita jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe yhteen.
Vatkaa toisessa kulhossa keskenään maito, munat, vaniljasokeri ja sulatettu voi.
Sekoita jauhoseos maitoseokseen.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja lusikoi tosca-kuorrute päälle.

VINKKI!

Jos käytät paperivuokia, kannattaa laittaa vuoat muffinssipellille.
Näin vältät muffinssien leviämisen melko raskaan kuorrutteen alla.

Paista muffinsseja uunissa noin 20 minuuttia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s