Jouluista herkkua tumman suklaan ystävälle.

Tarvikkeet:

250 g tummaa suklaata

1 dl kermaa

1 tl piparkakkumaustetta

1 tl hunajaa

1 tl huoneenlämpöistä voita

Kuorruttamiseen:

1/2-1 dl kaakaota

Ohje

Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön.

Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon.

Keitä yhteen kerma, mauste ja hunaja.

Kaada kuuma neste pilkotun suklaan joukkoon.

Lisää voi ja sekoita tasaiseksi massaksi.

VINKKI!

Nesteen määrä on melko pieni.
Suklaan sulaminen siihen helpottuu jos sitä
sulattaa hieman etukäteen mikrossa tai vesihauteessa.
Myös suklaan pienentäminen mahdollisimman pieneksi rouheeksi auttaa.

Kaada massa foliolla vuorattuun noin 14 x 20 cm kokoiseen astiaan.

Aseta astia kylmään jähmettymään.

Paloittele jähmettynyt tryffeli ja kieritä palasia kaakaossa.

Säilytä tryffeleitä kylmässä, ilmatiiviissä purkissa.
Laita kerrosten väliin voipaperia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s