Toffee on perinteinen joulumakeinen ja suklaalla maustettuna on se erityisen hyvää.

Näissä toffeissa on pehmeän massan pohjana kerros tummaa suklaata.

Tarvikkeet;

65 g voita

3 rkl kaakaojauhetta

1 rkl siirappia

3 1/2 dl sokeria

1 1/4 kermaa

Pohjalle

100 g tummaa suklaata

Kuumenna hitaasti, välillä sekoittaen, kattilassa voi,
kaakaojauhe, siirappi ja sokeri.

Älä päästä seosta kiehumaan.

Lisää seokseen kerma ja kuumenna kiehuvaksi,
keitä hiljalleen noin 5-10 minuuttia.

Kokeile massan kiinteyttä, tipauttamalla pieni nokare seosta kylmään veteen.
Jos nokare hyytyy, ota kattila liedeltä ja anna massan jäähtyä.

Sulata tummaa suklaa pohjaa varten.
Kaada sulatettu suklaa leivinpapreilla vuorattuun laakeaan astiaan.
Anna suklaan jäähtyä ja jähmettyä.

Vatkaa jäähtynyttä toffeemassaa voimakkaasti noin 5 minuuttia.

Kaada massa sulatetun, kovettuneen suklaan päälle.
Anna massan hyytyä noin puoli tuntia.

Leikkaa levystä veitsellä palasia, tai ota siitä muotilla toffeekuvioita.

Pakkaa kunnolla jäähdytetyt makeiset purkkiin tai rasiaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s